Pravilna njega kože u proljeće - što je bitno?

20/03/2024

KORANA MAROVIĆ

Pravilna njega kože u proljeće - što je bitno?

Dolaskom proljeća u naš život često podrazumijeva ne samo fizičku, već i kozmetičku preobrazbu.

Ova sezona inspirira nas da preispitamo svoje beauty navike i prilagodimo ih potrebama koje dolaze s toplijim vremenom.

Jedan od ključnih aspekata ovog proljetnog preporoda jest pravilna njega kože koja je često pod utjecajem zimskih uvjeta.

S proljećem, koža najčešće zahtijeva dodatnu pažnju i hidrataciju nakon hladnog i sušnog zimskog razdoblja.

Prebacivanje na lakše teksture proizvoda može pridonijeti očuvanju zdravlja kože. Dodatno, korištenje proizvoda s visokim faktorom zaštite od sunca postaje esencijalno kako bismo sačuvali kožu od štetnih UV zraka.

Njega kože i nova proljetna rutina?

Kako pravilno njegovati lice u proljeće? Skincare rutina može uključivati i eksperimentiranje s novim sastojcima ili proizvodima koji bolje odgovaraju proljetnim uvjetima.

Na primjer, dodavanje proizvoda s antioksidansima, poput vitamina C, može pomoći u borbi protiv slobodnih radikala, održavajući kožu svježom i blistavom.

Osim toga, proljeće je savršeno vrijeme za dubinsko čišćenje i eksfolijaciju kože kako bismo uklonili nakupljene mrtve stanice kože. Upotreba nježnih eksfolijanata može pridonijeti poboljšanju teksture kože.

Istovremeno, bitno je i ne pretjerati i koži dati sasvim novu rutinu jer će proces prilagodbe biti duži.

Upravo zato, bitno je poznavati svoj tip kože i postojeću rutinu nadograditi proizvodima koji će koži omogućiti da se brzinski oporavlja te ostaje zdrava, hidrirana i sjajna.

Uz ove korake ćete to lako postići.

Pročistite vašu kozmetičku torbicu

I to ne samo jer se zasigurno zaprljala u proteklih nekoliko mjeseci, već i jer sadrži proizvode koji su pokvareni. Vjerujemo kako ne postoji skincare obožavatelj koji ne čuva hrpu isprobanih proizvoda – makar ih dalje ne troši.

Definitivno se slažemo kako ne volimo bacati nepotrošene proizvode, no ako vam proizvod stoji duže od godinu dana na polici bez da ste ga redovito koristili – dobra je vjerojatnost da je pokvaren ili ubrzano ide ka tome.

Naime, svaki proizvod ima rok trajanja koji je naznačen na bočici i odnosi se na trajanje proizvoda od dana kada je otvoren.

Proizvodi većinom traju od 6. mjeseci do dvije godine, pa je zapravo bitno aktivno ih koristiti. Onaj tren kada izbacite sve staro, imat ćete puno mjesta za novo!

Njega za osjetljivu kožu u proljeće

Zimi obožavamo hranjive, bogate kreme koje namažemo i još neko vrijeme osjetimo na koži jer nam daju osjećaj sigurnosti i dubinske njege.

Tada je to iznimno bitno jer lako gubimo vlagu iz kože, što radi hladnog vjetra i niskih temperatura, što radi grijanja.

No uz prve sunčeve zrake, fokus s teške kreme prebacite na neku laganije teksture koja je fokusirana na hidrataciju – ili samo na zaštitu od sunca.

U svakom slučaju, vaša dnevna, pa ni noćna krema (osim ako vam ne paše imati nešto jače u večernjoj rutini), više ne moraju biti teške, jer tijekom dana ćete se više znojiti i vjerojatno nositi sjajniji makeup, kojemu će pasati lagane teksture.

Kako hidratizirati lice?

Imate li pak radi znoja problem sa stvaranjem prištića ili iritacija na koži, fantastično će vam odgovarati L'ADRIA Harmonizing cream koja balansira lučenje sebuma, vodenaste je teksture, dubinski hidrira i izvrsna je baza za makeup.

SPF za lice u proljeće

Iako on zapravo nikada i nije smio napustiti vašu kozmetičku torbicu – SPF se vraća s prvim proljetnim zrakama sunca.

Najčešća zabluda jest da zimi ne trebamo koristiti SPF kako nema sunca – no trebamo ako koristimo sastojke koji kožu čine osjetljivijom na sunce, kao i ona da štetnih UV zraka nema ako je oblačno.

No s dolaskom proljeća UV indeks se povećava s prosječnih 1 ili 2 na 3 što znači da sada možete dobiti prve opekline. Iz toga razloga, SPF 50 za lice postaje obavezan već kroz ožujak – posebice za one koji planiraju nastaviti koristiti retinoide i kiseline aktivno do ljeta.

Odličan izbor za one koji ne vole osjećaj SPF-a na licu je L'ADRIA Sun Fluid SPF50+ jer osim što je lagan i neosjetan, lagano zamagljuje izgled pora i finih linija pa djeluje i kao fantastičan primer za makeup.

Eksfolijacija je ipak vrlo bitna

Tko se zimi sjeti odraditi kakav piling?! Vrlo vjerojatno samo veliki ljubitelji skincarea… No on je iznimno bitan tijekom cijele godine!

Zimi nas može malo posušiti, ali će i pomoći održati kožu čistom, zadržati sjaj, glatkoću, manju vidljivost bora…

U slučaju da imate osjetljiviju kožu ili ste u rano proljeće još suviše dehidrirane i ne izbalansirane kože, preporučujemo da koristite čistače s kiselinama. Oni djeluju 2-u-1 tehnikom, istovremeno čiste i rade eksfolijaciju.

Kako očistiti pore na licu?

Fantastičan čistač za osjetljiviju kožu, kao i kožu sklonu aknama pronaći ćete u L'ADRIA asortimanu.

Purifying cleanser sadrži BHA i PHA kiseline koje će dubinski očistiti pore i skinuti mrtvi sloj kože, a sve to istovremeno vrlo nježno i prikladno za korištenje čak i na dnevnoj bazi. Tako ćete se potencijalno riješiti pora na licu.

Njega okoloočnog područja

Unesite dozu osvježenja u svoj izgled aktivnim radom na kvaliteti kože okoloočnog područja. Ovdje se vide prve bore, prvi znakovi dehidracije, a tamni kolutovi istovremeno postaraju izgled i čine vas umornima.

Kako doskočiti ovom problemu? Za početak, uložite u dobru okoloočnu kremu koju ćete nositi svakodnevno, ujutro i navečer. L'ADRIA Eye cream okoloočna krema jedan je od bestsellera brenda s razlogom.

Njena hranjiva i hidratantna tekstura je vrsna baza za makeup, a istovremeno ima i anti-aging djelovanje. Zatim, ne preskačite SPF i na okoloočnom području jer UV zrake mogu pojačati izgled tamnih kolutova.

Za kraj, uložite u hidratantne maske za okoloočno područje jer će vam one u svega 10-ak minuta dati dodatnih 5 sati sna!

Kako smanjiti i ublažiti podočnjake?

L'ADRIA Eye patches su nezamjenjivi korak rutine njege svima koji imaju problema s podbuhlim podočnjacima, ali i onima koji žele zasjati na posebnom događaju.