Kako prilagoditi rutinu njege kože zimi?

10/05/2023

Korana Marović

Kako prilagoditi rutinu njege kože zimi?

Sigurno ste, poput ostatka svijeta, proletjeli kroz 2020. godinu te se odjednom našli u zimskom periodu. Zimsko doba, iako ima svoje posebne čari, donosi i mnoge nevolje za našu kožu.

Tijekom zime puno čimbenika "radi protiv Vas“, a da toga možda niste ni svjesni.

Hladan zrak i snažan vjetar uzrokuju gubitak vlage iz Vaše kože, a s druge strane, vrući tuševi i kućno grijanje potiču brže isparavanje vode, što sveukupno pridonosi sušoj, ispucanoj i iritiranoj koži.

KAKO TOME STATI NA KRAJ?

Uz laganu prilagodbu životnog stila te kvalitetne kozmetičke proizvode.

ZAOBILAZITE DUGE I VRUĆE TUŠEVE/KUPKE

Iako topla kupka zvuči savršeno tijekom hladnih zimskih dana, u stvarnosti to narušava kožnu barijeru. Vruća voda isušuje i dodatno nadražuje kožu jer iz nje izvlači prirodne hidratantne čimbenike.

Kako bi to izbjegli, brzinski se otuširajte mlakom vodom, a potom obilno nahranite kožu losionom za tijelo!

SLOJ NA SLOJ PA JOŠ MALO SLOJEVA KREMICE

Vaša koža trenutno traži više hidratacije nego obično, stoga joj pomozite korištenjem bogatijih krema, seruma i ulja za hidrataciju. Slojevitim nanošenjem stvara se zaštitni sloj na koži, koji zaključava vlagu i otežava isušivanje kože. Sastoji li se Vaša rutina samo od kreme za lice, sada je idealno vrijeme da ju upotpunite hidratantnim serumom ili njegujućim uljem.

Ako ste jedna od onih koje ipak uživaju u laganim gel teksturama, a već ste naoružani odličnim serumima, za zimu odaberite kremu s hranjivijim sastojcima poput shea maslaca, ulja jojobe ili avokada i slično.

Bez obzira na preferencije, fantastičan izbor za svaku rutinu zimske njege definitivno je L'ADRIA Regenerative cream!

 
Regenerative cream

POSVETITE SE HIDRATACIJI

Zadržavanje vlage u koži treba Vam biti glavni moto zimske rutine njege! Uložite u kvalitetan serum s hijaluronskom kiselinom poput L'ADRIA Instant revitalizing seruma, a uz to ne zaboravite dnevno unositi dovoljnu količinu vode.

Preporučuje se i korištenje ovlaživača zraka u prostorijama u kojima boravite kako biste smanjili isušujući utjecaj grijanja i zatvorenih prostora zimi.

 
Instant revitalizing serum s hijaluronskom kiselinom

POSVETITE PAŽNJU I KOŽI USANA

Usnice često nisu na vrhu liste prioriteta njege, no zimi bi itekako trebale biti jer se nalaze na prvoj liniji svih divota, ali i nepogoda zimskog vremena.

Uz balzam za usne, koristite i nježni piling barem jednom tjedno kako bi Vaše usne ostale njegovane i zaštićene te komplementirale njegovanoj koži lica.

SPF? ZIMI?? ITEKAKO!

Zaštita od sunca zasigurno Vam nije jedna od asocijacija na zimu, ali iako sunce baš ne vidimo niti osjetimo njegovu ugodnu toplinu, nipošto nismo zaštićeni od njegovog utjecaja.

Ljeto i more su možda mjesecima daleko, no sunčeve zrake ne uzimaju godišnji odmor i predstavljaju stalan rizik za Vašu kožu.

Vjerovali ili ne, UV zrake su zapravo najopasnije upravo zimi, kada je naš oprez na najnižoj razini, a prekrasan bijeli snijeg, koji nam pruža mnoge zimske radosti, ujedno i reflektira sunčeve zrake, čime se pojačava njihovo štetno djelovanje na našu kožu.

Uz to, imate li problema s aknama i hiperpigmentacijom, zaštitni faktor ne biste smjeli preskakati u bilo koje doba godine jer Vam može pomoći održati ten ujednačenim.

OSTANITE HIDRIRANI I AKTIVNI

U godini punoj samoizolacija i karantena, kao i drugih nenadanih događaja, motivacija za bilo što, a pogotovo za vježbanje i zdravi život,sigurno se skriva negdje na dnu hrpe svih outfita koje nismo imali prilike prošetati.

Nadodajte još i niske temperature i tmurno zimsko vrijeme - dekica i kakao pred TV-om se jednostavno čine najlogičnijim izborom.

No upravo u tim trenucima, koliko god se činilo neprivlačno, redovna tjelovježba, pa čak i u ''uradi sam gym'' verziji, te dovoljan unos vode i nutrijenata mogu uvelike olakšati duuuge zimske dane. Vježbanje potiče cirkulaciju te povećava lučenje endorfina, što pozitivno utječe na opće stanje organizma i razinu Vaše energije.

Pošto kažu da su oči ogledalo duše, tako se koža može smatrati ogledalom našeg fizikalnog stanja i životnog stila... uložite malo truda i volje u dobre navike, a Vaša koža će Vas sigurno za to nagraditi i zasjati u najljepšem izdanju!