Samouvjereno zakoračite u aktivnosti za njegu kože u jesen

28/09/2023

Korana Marović

Samouvjereno zakoračite u aktivnosti za njegu kože u jesen

Pričamo li o njezi kože, svako godišnje doba sa sobom donosi nove izazove koji mogu nakratko uzurpirati kvalitetu i izgled vaše kože. Prva sljedeća takva promjena dolazi kada iz ljeta prelazimo u jesen, posebice krenu li nagle kiše i zahlađenja, radi kojih smo prvi puta prisiljeni i upaliti grijanje.

Što učiniti za njegu kože u jesen možete saznati u nastavku teksta.

Kakve promjene koža iskusi tijekom ljeta, a kakve tijekom jeseni?

Koža može doživjeti značajne promjene tijekom ljeta i jeseni zbog različitih uvjeta okoline i sezonskih faktora.

Tijekom ljeta, najviše osjetimo suncem izazvane promjene. Ljeti je izloženost suncu češća, što može uzrokovati promjene na koži. To uključuje povećanje pigmentacije (tamnjenje), pojavu pjega, i moguće opekline od sunca.

Također, topliji uvjeti mogu potaknuti kožu na povećanu proizvodnju sebuma što može rezultirati pojačanim sjajem i mogućim pogoršanjem akni. Ipak, čak i da imate vrlo otpornu kožu, ljeti se možete susresti s dehidracijom.

Tada je vaša koža suha, zategnuta, može svrbjeti ili crveniti se, pojačano lučiti sebum i gubiti elastičnost.

Tijekom jeseni, smanjena je izloženost suncu, ali ne prestaje opasnost od štetnih UV zraka. S druge strane, zato jesen često donosi prvu suhoću zraka i hladnije temperature.

Ovo ponovno može dovesti do dehidracije, što znači da je koži potrebna dodatna hidratacija.

Fluktuacije temperature između hladnih noći i toplijih dana mogu iritirati kožu, što može dovesti do crvenila i osjetljivosti.

Također, vjetrovi u jesen mogu isušiti kožu i uzrokovati pucanje usana i pojavu suhih, ispucale kože.

Prilagodba rutine njege u jesenskim danima

Jedini način za održati kožu zdravom jest prilagođavanje rutine njege na vrijeme. Proizvodi koji vam odgovaraju ljeti, neće vam nužno odgovarati zimi.

Što uvesti i pojačati za njegu kože tijekom jeseni?

Slabije verzije kiselina i retinoida

Generalni savjeti oko njege kože preporučuju ponovno uvođenje retinoida i kiselina, ali u svom najblažem obliku kako bi se koža ponovno na njih priviknula.

Jesen je uistinu najbolji period za korištenje retinoida jer je sunca sve manje, a još nije toliko hladno da biste imali problema s teških isušivanjem kože. Ipak, uvijek je bolje početi sporije. A više o djelovanju retinoida i sprječavanju nastanka bora na licu možete pronaći u jednom od naših prethodnih tekstova.

Ulja

Iako ste možda uvjerenja kako ulja neće odgovarati svim tipovima kože. Postoje i nekomedogena ulja koja neće začepiti pore, ali će pomoći napraviti taj potreban, zaštitni pokrov na površini kože.

Ovo će biti posebno korisno u večernjoj rutini jer umjesto ulaganja u bogatiju kremu, možete nastaviti koristiti vašu ljetnu kremu u kombinaciji s malo ulja po vašem izboru.

Proizvode protiv hiperpigmentacije

Bilo da pikirate na vitamin C, retinoide ili nešto inovativnije, jesen je vrijeme za rješavanje problema hiperpigmentacije.

Tijekom ljeta ste je vjerojatno pojačali, a na proljeće je želite ponovno izbjeći, što se jedino može napraviti uz disciplinirano korištenje proizvoda protiv hiperpigmentacije te uz bilo kakvu SPF zaštitu.

Ona je i tijekom jeseni bitna jer UV zrake, iako opadaju, i dalje su izraženije nego li zimi ili u rano proljeće.

Hidratacija

Ono što će vam, bez obzira na tip i stanje kože, trebati jest dodatna hidratacija. Uvrstite u vašu rutinu tonik, serum ili masku za hidrataciju, kako biste koži dali podršku u zadržavanju vlage.

Uz to, kada pričamo o jeseni doista pričamo o najboljem periodu za poraditi na onome što je ljeti bilo sekundarno ili što je ljeto pogoršalo: anti-aging i hiperpigmentacija.

Ultimativni jesenski L'ADRIA proizvodi

Njega kože u jesen označava borbu protiv suhe i ispucale kože i usana. No kako bi ju pripremili za nanošenje proizvoda potrebno ju je učinkovito očistiti i ukloniti sve nečistoće.

Ususret aktualnim skincare trendovima, L'ADRIA nudi atraktivno rješenje za goruće skincare probleme u obliku dva proizvoda: Rejuvenating oil i Brightening perfecting serum.

Rejuvenating oil

Rejuvenating oil jedan je od najstarijih L'ADRIA proizvoda i magičan je ne samo za anti-aging, već i za dubinsko čišćenje pora.

Retinol se smatra zvijezdom anti-aging sastojaka, ali njegovi pozitivni učinci su jednako poznati kao i nuspojave. L’ADRIA Rejuvenating oil kombinira ulje algi bogato omega 3 masnim kiselinama za obnovu barijerne funkcije kože te snagu alternative retinolu (bakuchiol, 1%), u nekomedogenoj bazi maslinovog skvalana.

Očekujte pozitivnu promjenu u teksturi kože nakon svega par dana upotrebe; koža bi trebala biti zaglađenija, a pore manje vidljive.

Poboljšanje elastičnosti i smanjenje volumena bora može se očekivati nakon 12 tjedana primjene. Također, moguće je drastično pročišćavanje pora i osjetna glatkoća i pročišćavanje tena.

S obzirom na efekt čišćenja pora, proizvod je veoma prikladan i za njegu kože sklonu aknama.

Brightening perfecting serum

S druge strane, Brightening perfecting serum jedan je od najnovijih L’ADRIA proizvoda i sadrži inovativan, patentiran L’ADRIA sastojak za uklanjanje svih vrsta mrlja.

Na bazi snažnog posvjetljujućeg kompleksa ADRILIGHT™ s ekstraktom cvijeta primorskog žilja s pjeskovitih obala Jadranskog mora, pomaže posvijetliti i ublažiti hiperpigmentacijske mrlje, ujednačiti ten i vratiti koži njezin prirodni sjaj.

Tajnu djelovanja nagoviješta nježna, ali moćna biljka impresivnih bijelih cvjetova – primorski žilj.

Raste na pjeskovitim jadranskim plažama i cvjeta samo noću u ljetnim mjesecima, otpuštajući opojan miris.

Igrom slučaja, ekstrakt ovih predivnih cvjetova klinički dokazano smanjuje pigmentacijske mrlje na koži, djelujući na početku i na kraju kaskade signala sinteze pigmenta melanina, koji daje koži tamnu boju.

S obzirom na to da su hiperpigmentacije zahtjevan kozmetički problem kojem treba pristupiti u svoj ozbiljnosti.

Kako bi se polučilo brzo i efikasno djelovanje, esenciji primorskog žilja dodan je kompleks visokoučinkovitih sastojaka koji djeluju skladno, sinergistički na smanjenje hiperpigmentacija. Zajedno, oni čine zaštićeni kompleks ADRILIGHT™.

Ovaj napredni kompleks je dizajniran da djeluje na višestruke kontrolne točke u procesu nastajanja melanina u koži: prije sinteze melanina (prevencija), tijekom sinteze melanina, pa i na procese poslije sinteze, kao prijenos melanina.

Također, važan dio aktivnosti kompleksa je antioksidativno djelovanje, prevencija prištića, te to da lagano ubrzava obrtaj odumrlih stanica kože. Sve kako bi se ten što brže ujednačio te postojeće mrljice što brže izblijedile.

Zbog svoje lagane teksture serumske emulzije, L'ADRIA Brightening perfecting serum mogu koristiti svi tipovi kože.

Posebno je pogodna za zrelu kožu s pigmentacijskim mrljama uzrokovanima fotostarenjem, ali i za mladenačku kožu sklonu mrljama nakon prištića koje sporo blijede (PIH).

 

Zaključak

Ulaganje u kvalitetan proizvod za anti-aging i protiv hiperpigmentacije tijekom jeseni najbolji je odabir za različite dobne skupine, ali i tipove koža.

Dajte si truda i vremena i za čišćenje lica kao pripremu kože za nanošenje proizvoda. Temeljito očistite pore i nečistoće s kože.

A dodatne savjete kako njegovati kožu sklonu nepravilnostima možete pronaći u jednom od naših prethodnih članaka.