Vodič za pravilno čišćenje kože lica kod kuće

30/08/2024

Toni Ružić

Vodič za pravilno čišćenje kože lica kod kuće

Pravilno čišćenje lica u direktnoj je korelaciji s čišćenjem lica prirodnim putem. Što bi u prijevodu značilo da su poduzeti svi preporučeni koraci zajedno s proizvodima koji ne ostavljaju posljedice na zdravlje kože lica.

U nastavku teksta, bavit ćemo se svim radnjama koje će vas dovesti do cilja. Pa tako možete otkriti što znači skidanje šminke s lica, kako pravilno očistiti lice od nečistoća i što mogu po tom pitanju učiniti tinejdžeri koji su u pubertetu, osjetljivom životnom razdoblju.

 

Kako skinuti šminku s lica?

Skidanje i potpuno uklanjanje šminke s kože lica nećete postići s vlažnim maramicama! Tekstura kože lica nalik je na narančinu koru, stoga brisanjem lica vlaćnim maramicama skidate tek površinski sloj pudera ili šminke. Sve ono što je zarobljeno između u porama lica, ostaje tamo.

L’ADRIA Cleansing balm koristi se kao pretkorak čišćenja lica za uklanjanje vodootporne šminke i SPF-a. Uživajte u transformirajućoj teksturi koja prelazi iz balzama u masažno ulje pa u hidratantno mlijeko, pretvarajući čišćenje lica u mali spa ritual.

Sadrži niz hranjivih sastojaka protiv isušivanja kao što su: morska lavanda ili mrižica, skvalan masline i vosak mimoze, te umirujući bisabolol i plava kamilica.

Najčešće greške kod čišćenja lica uključuju poistovjećivanje skidanja šminke s čišćenjem lica. Skidanje šminke omogućava koži lica da ponovno prodiše, ali to je tek postupak koji prethodi svim koracima za čišćenje lica koji slijede nakon.

 

Prirodno čišćenje lica

Čišćenje lica prirodnim putem podrazumijeva korištenje sastojaka iz prirode i njihovo sinergijsko djelovanje na uklanjanje nečistoća i obnavljanje kože lica. Med, cimet, narančina kora, soda bikarbona neki su od prirodnih sastojaka koji dugoročno ne ostavljaju posljedice na stanje i zdravlje kože.

 

Kako pravilno očistiti lice?

Pravilno čišćenje kože lica odvija se u nekoliko koraka koje nije potrebno poduzimati svakodnevno već po potrebi, odnosno 1 - 2 puta tjedno.

Čišćenje lica započnite sljedećim koracima:

1. PRVI KORAK: Umijte lice mlakom vodom

 

Dakle, nikako nemojte ofuriti lice vrućom vodom jer osim što ćete se opeći, vruća voda zapravo isušuje kožu. Također, umivanje hladnom vodom može začepiti pore lica. A mi želimo upravo suprotno, ukloniti nakupljene nečistoće iz pora kože.

2. DRUGI KORAK: Parenje lica

Prokuhajte vodu i pričekajte neko vrijeme. Zatim, stavite ručnik na glavu i parite lice približno 5 minuta. Vodite računa o tome da voda nije prevruća. Para će proširiti pore na licu, poboljšati cirkulaciju krvi što znači više kisika za stanice kože. Parenje lica kod kuće pomoći će lakše očistiti lice u sljedećim koracima.

3. TREĆI KORAK: Započnite piling lica 

Kako bi uklonili mrtve stanice kože i riješili se nečistoća koje se nalaze u porama na koži, dva puta tjedno napravite piling lica. Ako još niste, isprobajte L’ADRIA Face polish koji svojim vrlo finim česticama mikrodermoabrazijskog pijeska učinkovito uklanja odumrli sloj kože i dehidracijske ljuskice, dubinski čisti pore i popravlja mikroteksturu kože.

4. ČETVRTI KORAK: Prirodna maska za lice

Kako napraviti masku za lice? Maska za lice može biti i DIY - “uradi sama kod kuće”. Ovdje možete biti kreativne i kombinirati sastojke kao što su med i cimet ili med i kora od naranče, čaj od kamilice, banana i sl.

Također, soda bikarbona (soda bikarbona naziv je za natrijev hidrogenkarbonat - NaHCO3) se može upariti s medom i napraviti smjesa za masku. Svoje prirodne maske za lice držite 15-ak minuta i nakon toga temeljito isperite lice.

5. PETI KORAK: Toniranje kože lica

 

toniranje-lica
 

Nakon svih ovih koraka vrijeme je za toniranje lica kako bi vratili ravnotežu kože. L'ADRIA Restorative mist pogodan je za korištenje na svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu. Hidratantna snaga tonika i njegujuća moć emulzije isprepleteni su u jednom proizvodu koji se savršeno stapa s kožom.

6. ŠESTI KORAK: Hidratacija kože lica

 

hidratacija-lica
 

Na kraju, ne zaboravite na hidratantnu kremu za kožu lica i područje vrata. L’ADRIA Regenerative cream donosi nevjerojatna regenerativna svojstva čudotvornih morskih algi i morskog kolagena iz Jadrana. Nanijeti na čistu kožu lica ujutro ili uvečer.

Koliko često je potrebno čistiti kožu lica? Svi ovi koraci su za pravilno i temeljito čišćenje kože lica i nije ih potrebno svakodnevno prakticirati. Potrebno ih je jednom do dvaput tjedno uvrstiti u svoju beauty skincare rutinu.

Cjelokupna i zaokružena priča čišćenja lica može se “skratiti” u dva koraka. Svakodnevno čišćenje lica može se primijeniti u 3 koraka.

 

Kako očistiti lice na prirodan način u 3 koraka?

Poznato je kako proizvod za čišćenje lica najčešće dolazi s većim ili manjim brojem štetnih sastojaka u ambalažama koje se ne mogu reciklirati.

L’ADRIA Cleanser linija čistača za lice dolazi u pakiranjima koja su Eco-Friendly i mogu se reciklirati, a sam proizvod za čišćenje lica koji se nalazi unutra je nježan, bez iritansa, bez alkohola, bez parfema i bez sulfata! Što znači da je proizvod namijenjen za čišćenje lica prirodnim putem.

 

 

L’ADRIA hydrating cleanser - ističe se iz gomile budući da je namijenjen za sve tipove kože. Azurno plava tekstura ovog gela za čišćenje lica se polako pjeni u susretu s vašom kožom i nježno otklanja nečistoće.

Za čišćenje lica prirodnim putem potrebno je:

  1. umiti lice mlakom vodom
  2. na vlažnu kožu lica potrebno je nježno umasirati željenu količinu proizvoda za čišćenje lica (L’ADRIA Hydrating cleanser)
  3. potom isprati s vodom

 

Dubinsko čišćenje lica kod kuće

Dubinsko čišćenje lica odnosi se na temeljito uklanjanje nečistoća iz dubljih slojeva kože. U porama se mogu nakupiti razne čestice koje će potaknuti nastanak akni i prištića na licu.

L’ADRIA purifying cleanser idealan je za dubinsko čišćenje masne kože lica. Nježan, a moćan – BHA i PHA kiseline će temeljito očistiti pore i spriječiti nepravilnosti, ali bez isušivanja. Ostavlja kožu glatkom, pore pročišćenima, a teksturu zaglađenom.

BHA kiseline prodiru duboko u pore te uklanjaju postojeće i sprečavaju nove nepravilnosti, dok PHA kiseline provode nježnu eksfolijaciju, dajući koži jedrost i zdravi sjaj.

 

Čišćenje lica u pubertetu

Tinejdžeri obično imaju problematičnu i osjetljivu kožu zbog novog razdoblja života u kojem su se našli. To je jedna sasvim uobičajena pojava u pubertetu, a posljedica je hormonalnih promjena,

Kako imati čisto lice u pubertetu? Čišćenje lica koje je sklono prištićima i miteserima potrebno je primjenjivati ujutro i navečer. Sastojci kao što su morski minerali, morska lavanda i ektoin nježno će pročistiti mladenačku kožu i zadržati hidrataciju.

L’ADRIA teen skin duo je paket koji sadrži čistač i tonik. Purifying cleanser (čistač) se nježno umasira na mokru kožu lica nakon umivanja. Potom se ispire s mlakom vodom, a lice se suši. Kako bi zadržalo vlagu, nakon tretmana s čistačem na čisto lice je potrebno nakapati Restorative mist (tonik) umjesto kreme.

 

 

Budući da tinejdžeri često ne znaju odrediti svoj tip kože, ovaj put čistač za lice i tonik mogu se koristiti za čišćenje i njegu lica svih tipova kože.

Uravnotežena prehrana i tjelesna aktivnost dovest će hormone u ravnotežu. A sve to utječe na opskrbljenost stanica kože kisikom što znači blistaviji ten kože.

Prirodan i blistav ten pomoći će vam u podizanju samopouzdanja, a i drugi bi to mogli primijetiti.